Het verhaal van Ana

'Het is mijn leven'

66 jaar maar krachtig en volhardend. Granny Ana is altijd optimistisch. Behalve als ze praat over haar verleden, over haar broer en dat ze er alleen voor staat. 60 euro heeft ze per maand om van te leven. Voor Ana is het belangrijk dat ze naar buiten kan, mensen kan ontmoeten, muziek kan maken. Zonder Dorcas bleef ze achter haar voordeur.
‘Het is mijn leven’, zegt ze. En meer woorden zijn niet nodig.

Hieronder vind je de trailer van een docu over het leven van Ana. Wil je de hele film bekijken? Dat kan!

Bekijk de video van Ana

66 jaar maar krachtig en volhardend. Granny Ana heeft altijd een lach op haar gezicht. Behalve als ze praat over haar verleden, over haar broer en dat ze er alleen voor staat. 60 euro heeft ze per maand om van te leven.

Muziek, passie, God aanbidden. De oude accordeon van haar vader, geeft Ana veel plezier. Door de klanken vergeet ze haar pijn.

De broer van Ana, Nicolai, denkt als een kind van drie. Zijn veters kan hij niet strikken. Hij woont bij Ana. Zij wast hem elke dag. Vuur maken en kleine klusjes rond huis kan hij wel. Ana heeft geleerd dat Nicolai daar van gaat stralen.

Twee open harten en hardwerkende handen. Tatyana en haar man Yuri bezoeken Ana wekelijks. Ze nemen haar mee om boodschappen te doen en organiseren activiteiten met anderen in de kerk.
Yuri geeft Ana regelmatig een lift naar activiteiten waar ze andere ouderen ontmoet. De contacten met andere granny’s geeft Ana veel plezier. Ze kan haar verhaal kwijt, over haar leven en dat ze hulp nodig heeft.

Vlakbij Ana, langs een modderpad woont Zina. Nog maar 67 maar getekend door het leven. De enige die ze vertrouwt zijn Tatyana en Yuri, de vrijwilligers van Dorcas. 

Zina’s huis is vies. Slapen op een klam matras met vlekken. De deur heeft geen slot. Dieven kwamen binnen. Zomaar, om haar papieren te stelen. Zina is bang dat het kleine beetje dat ze nog heeft, ook afgepakt wordt.

Voor Ana is het belangrijk dat ze naar buiten kan, mensen kan ontmoeten, muziek kan maken. Zonder Dorcas bleef ze achter haar voordeur. ‘Het is mijn leven’, zegt ze. En meer woorden zijn niet nodig.

U ziet: zonder hulp van Dorcas blijven ouderen zoals Zina en Ana achter hun voordeur. Wij willen ze helpen weer mee te doen in de maatschappij. Sponsor daarom een granny. Bedankt!

help een granny, al 4581 mensen gingen je voor

Word nu sponsor

Sponsor een oma of opa uit ons Adopt a granny-programma. Voor 28 euro per maand help je een granny en zorg je er voor dat hij of zij weer mee kan doen.

Wie zijn wij?

Wij verlangen ernaar dat mensen en gemeenschappen tot hun recht komen en bloeien.
Wij zien armoede, uitsluiting en crisis, en de mensonwaardige gevolgen daarvan.
Daar leggen wij ons niet bij neer. Wij werken aan blijvende verandering in het leven van de allerarmsten.
Zo volgen wij Jezus Christus na.