Uw kerk en ons werk

God heeft ons een belangrijke diaconale opdracht gegeven: zorg voor uw naasten! Deze oproep vindt u op vele plekken in de Bijbel terug. God heeft een groot hart voor mensen die leven in armoede, nood of verdrukking. Dorcas bestaat voor deze mensen. Wij bieden hen hulp en geven hen hoop. Maar dat kunnen wij niet alleen. Wij werken graag samen met christelijke gemeenschappen die onze missie delen. Door onze gezamenlijke inspanningen dragen wij eraan bij dat Gods Koninkrijk steeds zichtbaarder wordt.

Een nieuw begin voor boeren

Kenia kampt al jarenlang met extreme droogte. Hierdoor mislukken oogsten en produceren koeien minder melk. Dit betekent minder inkomsten en dus minder eten voor de boeren en hun gezinnen.

Dorcas zoekt naar manieren voor boeren om toch voldoende geld te verdienen. Een van die boeren is Bernard uit Kenia. Vroeger produceerden zijn koeien nauwelijks melk en mislukten zijn oogsten. Door het overstappen op andere koeienrassen en andere gewassen is de productie van melk enorm gestegen. Hierdoor hebben Bernard en zijn familie meer geld om eten te kopen.

Kom in actie voor boeren in Kenia en organiseer een collecte of bid voor ons werk.

Noodhulp in Syrië

Een zware aardbeving heeft een enorme ravage aangericht in Syrië en Turkije. Duizenden mensen zijn omgekomen. Veel Syriërs staan van het ene op het andere moment letterlijk in de bittere kou.

Onze lokale medewerkers in Syrië zijn direct in actie gekomen voor de slachtoffers. We zorgen samen met onze partners voor opvanglocaties en delen maaltijden, dekens en warme kleding uit. Met onze mobiele kliniek geven we medische hulp aan gewonden. Daarnaast bieden we psychologische hulp en zorgen we voor cash, zodat de mensen zelf hun eerste levensbehoeften kunnen kopen.

Wilt u met uw kerk in actie komen? Hieronder kunt u een aantal materialen downloaden.

Bid en dank met ons mee

Download onze gebedsbrief met bid- en dankpunten.

Organiseer een collecte

Zie om naar mensen in nood via uw collectebijdrage.

Organiseer een actie

Doe mee met onze voedselactie of organiseer een eigen actie.

Nodig ons uit

Wij verzorgen graag een boeiende presentatie of (s)preekbeurt voor uw kerk, tijdens een kerkdienst, bijbelstudie, gemeenteavond of andere bijeenkomst.

Ontvang Hartslag

Ontvang ons magazine vol inspirerende verhalen van verandering, inclusief extra katern voor kerken. Lees hier de meest recente Diaconaal Special.

Neem gerust contact op!

Wilt u meer weten over wat Dorcas en uw kerk voor elkaar kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op. We denken graag met u mee over de mogelijkheden.

U bereikt ons via:
T. 088 0502800
E. kerken@dorcas.nl

Over Dorcas

video afspelen